Бившият президент на САЩ Барак Обама предупреди, че демократите се отдалечават

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама предупреди, че демократите се отдалечават
Коментари Харесай

Барак Обама смята, че демократите трябва да са по-внимателни с ''будната култура''

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама предупреди, че демократите се отдалечават от хората, налагайки все по-твърдо така наречен " будна просвета ".

 

Според него тя е вярна, само че би трябвало да има и по-висок толеранс към тези, които още не са я възприели.

 

Woke културата (будна култура), за която той приказва, е американски политически диалект за осведоменост в политически или културен смисъл, изключително във връзка с проблемите на маргинализираните общности. Думата woke (буден, събуден) разказва човек, който се е " събудил " за проблемите на обществената неправда, например за въпроси на расата, половата ориентировка, обществени неравенства.

Обама счита, че демократите могат да бъдат твърде  " обидчиви "  и елементарно засягащи се поради инцидентни неточности и комплицираните сюжети на актуалния живот, сподели той в подкаст изявление.

 

Президентът разкритикува метода, по който актуалната политика и нейният дневен ред се отдалечава от нещата, които вълнуват в действителност хората.

 

" Как въобще политиката е обвързвана с нещата, които ме вълнуват най-вече? Семейството ми, децата ми, работата, която ми носи задоволство, да се развличам, да не бъда простак, нали? ", разяснява той, представен от Си Ен Ен. " И от време на време демократите са такива, нали? Знаете ли, от време на време хората просто желаят да не се усещат по този начин, като че ли вървят по тъничък лед. И желаят да получат някакво самопризнание, че животът е комплициран и че всички ние във всеки един миг можем да кажем нещо по неверен метод, да допуснем неточности. "
 
Обама публично изрази безпокойство, споделяно от стратезите на Демократическата партия в частни диалози от много време насам - че демократичната база на партията е толкоз фокусирана върху опцията да обиди избрани групи хора, че губи по-широката нишка на говорене за това, което в действителност интересува гласоподавателите, добавя Си Ен Ен.

 

Джеймс Карвил, дълготраен пълководец на Демократическата партия, е даже по-остър в осъждането на фокуса върху " будността ".

 

" Позволяваме на едно шумно крило на нашата партия да дефинира останалите ", сподели Карвил предишното лято. " А моята позиция е, че не можем да вършим това. Смятам, че всички тези хора са много приятни. Мисля, че те са доста наивни и се интересуват от езика и идентичността. И това е обикновено. Те няма да щурмуват Капитолия. Но и не печелят избори. "

 

Когато републиканците завоюваха губернаторския пост във Вирджиния през ноември предходната година и означиха други победи в цялата страна, Карвил хвърли вината на  " будните воини " в партията си.

" Не гледайте единствено Вирджиния и Ню Джърси ", сподели Карвил. " Погледнете Лонг Айлънд, Бъфало, Минеаполис, даже Сиатъл, Вашингтон. Искам да кажа, че тази полуда " да се понижи финансирането на полицията ", да се отстрани името на Ейбрахам Линкълн от учебните заведения. Искам да кажа, че хората виждат това. "

 

Той добави: " Някои от тези хора би трябвало да отидат в център за детоксикация или нещо сходно. Те показват език, който хората просто не употребяват, и има отпор и отчаяние от това ".

 

Макар че в средите на демократите може да има диспути по отношение на фокуса върху " будността ", няма подозрение, че републиканците виждат опция.

 

Републиканският губернатор на Флорида Рон ДеСантис да вземем за пример е построил сполучлива национална кампания към опълчването си на така наречен woke просвета. По-рано тази година ДеСантис подписа законопроект, наименуван " Stop Woke Act ", който има за цел да ограничи диалозите за пола и расата на работното място и в класната стая.

" Вярваме, че значим съставен елемент на свободата в щата Флорида е свободата да не ти бъдат налагани подтиснически идеологии без твое единодушие ", споделя ДеСантис за закона. 

 

Републиканците от Камарата на представителите подхванаха това обръщение. Една част от техния проект " Ангажимент към Америка " да вземем за пример е ориентирана към това " да се подсигурява, че единствено дами могат да се състезават в женските спортове ".

 

Обама сигурно не споделя, че демократите бъркат напълно в метода си. Вместо това той предлага те да работят с схващане към тези, които към момента развиват мисленето си, а не да одобряват най-лошите им претекстове, добавя Си Ен Ен.

 

Обама цитира личната си тъща като образец за това. " Тя е на 86 години, знаете, и от време на време се пробва да уцели вярната словосъчетание, когато приказваме за проблеми, Мишел (съпругата му, б.р.) споделя, че това е катода се пробва да научи испански. Това не значи, че не би трябвало да се пробва да научи испански, само че значи, че от време на време няма да й се получат верните думи. И това е обикновено, нали? "

 

Според Обама точно това схващане, " малко по-реално и малко по-приземено ", би помогнало на демократите. Така то ще се опълчи на систематичната агитация, която според него се популяризира непрекъснато от Fox News и други медии.

 

Източник: Оффнюз

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР